Žarko Šešum stavlja traku na ruku

Rukometaši Srbije dobili novog kapitena

Žarko Šešum stavlja traku na ruku

D. Vejo

Nakon što je Ivan Nikčević ostavio kapitensku traku i okačio patike o klin, te se tako oprostio od profesionalnog bavljenja rukometom, reprezentacija Srbije ostala je bez kapitena. Ipak, pronađena je zamjena.

Žarko Šešum je novi kapiten rukometne reprezentacije Srbije. Ovu informaciju danas je za medije potvrdio trener Dejan Perić. Razlog ovakve odluke stratega Orlova, vrlo je jednostavan.

"Žarko Šešum u potpunosti je zaslužio da nosi kapitensku traku naše reprezentacije. On je prošao sve selekecije u našem rukometu, a pored toga pruža i sjajne partije, ali je prije svega čovjek sa karakterom. Svojim ponašanjem sam se postavio kao lider tako da mi nije bilo teško kao ni ostalim igračima da donesemo odluku u kojoj želimo da upravo Šešum bude vođa tima", rekao je za srbijanske medije trener Srbije, Dejan Perić.

Novi test za reprezentaciju Srbije dolazi osmog aprila kada će odigrati prvi prijateljski meč u Beogradu protiv selekcije Rusije, a samo dan kasnije ponovo će sa istom reprezentacijom sastati samo u Novom Sadu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi