Željko Babić novi selektor Hrvatske

Naslijedio Golužu

Željko Babić novi selektor Hrvatske

Novi selektor rukometne reprezentacije Hrvatske je Željko Babić.

Odluku o Babićevom imenovanju jednoglasno je donio UO HRS-a, a Babić je inače aktuelni trener bjeloruskog Meškova iz Bresta, te bivši pomoćnik donedavnog selektora Slavka Goluže.

Prvi Babićev zadatak bit će vrlo lagan, slijedi nastavak kvalifikacija za EP 2016. u Poljskoj koje je uspješno započeo Goluža. Hrvatska ima dvije pobjede nad Holandijom i Turskom, dok su Norvežani na rasporedu 29. aprila. 

Babić na kraju sezone neće produžiti ugovor u Meškovu, a prije angažmana u Bjelorusiji vodio je Split, Krško i Metković...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.