Željko Babić od ljeta na klupi Gorenja

Pronašao novi angažman

Željko Babić od ljeta na klupi Gorenja

D. Vejo

Bivši selektor rukometne reprezentacije Hrvatske Željko Babić od ovog ljeta preuzet će slovenačkog vicešampiona ekipu Gorenja iz Velenja.

Njegova uloga u novom klubu biti će da prekine višegodišnju dominaciju Celja Pivovarne Laško u Sloveniji. 

Prije dolaska Babića, na klupi Gorenja sjedili su Ivan Vajdl, Gregor Cvijić, Marko Šibila, ove godine tim je vodio Borut Plaskan.

Babić je povratnik u klupski rukomet, s obzirom da je isti napustio u proljeće 2015. godine, kada je stigla ponuda iz HRS-a.

Podsjetimo, glavni akter ove priče veoma brzo je smijenjen nakon osvajanja četvrtog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri, Babić je sjedio na klupi Metkovića, Krško, EMC Split, Meshkova i reprezentacije Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije