Zemunović predvodio Derventu do pobjede nad Prijedorom

Premijer liga BiH

Zemunović predvodio Derventu do pobjede nad Prijedorom

D. Vejo

Rukometaši Dervente sinoć su u okviru 16. kola Premijer lige BiH na svom parketu bili bolji od Prijedora rezultatom 34:23 (18:7).

Od prvog sudijskog zvižduka, Dervenćani su krenuli na sve ili ništa. Redali su gol za gol, a protivniku nisu dozvolili da se mnogo razmaše po terenu. 

Nakon 20 minuta igre u prvom poluvremenu, na semaforu je stajalo velikih 15:5 u korist domaćeg tima. Do kraja prvih 30 minuta, tim koji sa klupe predvodi iskusni stručnjak Zoran Dokić samo je povećavao prednost pa se tako na odmor odlazi pri rezultatu 18:7 za Derventu.

Nakon pauze, nešto su bolje zaigrali Prijedorčani. Uspjeli su da postignu čak 16 pogodaka, ali to nije bilo dovoljno da preokrenu rezultat protiv dobro raspoloženog domaćina.

U pobjedničkom timu istakao se Zemunović sa osam postignutih golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi