Zeničani dovođenjem Matića zaključili zimski prelazni rok

Novosti iz RK Čelik

Zeničani dovođenjem Matića zaključili zimski prelazni rok

Rukometni klub Čelik se vrijedno priprema za nastavak sezone u Premijer ligi.

Nakon što su u zenički klub stigli Stefan Bugarčić i Marko Čabai, Čelku se sinoć priključio još jedan novi rukometaš, a riječ je o Nikoli Matiću.

Ovaj 22-godišnji rukometaš igra na poziciji srednjeg beka, može igrati i na lijevom krivu, a u svojoj karijeri je nastupao za nekoliko klubova u Mađarskoj, Spartak iz Subotice te Crvenu zvezdu iz Mokrina.

"Ovim smo zaključili spisak dolazaka u našu ekipu za ovu sezonu . Nakon tri odlaska iz RK Čelik u zimskom  prelaznom roku, na prijedlog Stručnog štaba mi smo popunili sve tri te pozicije, jer Bugarčić i Matić igraju na pozicijama beka i srednjeg beka, a Čabai na poziciji lijevog krila", rekao je Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

Zenički klub su u januaru napustili Derviš Birdahić i Semir Memić, koji su otišli u sarajevsku Bosnu, te Eldar Mehić koji se vratio u Krivaju.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Čelik u 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu dočekuje Igman sa Ilidže, a trener Begovac je najavio pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi