Zeničani ogorčeni suđenjem u Ljubuškom

Nakon poraza od Izviđača

Zeničani ogorčeni suđenjem u Ljubuškom

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika su u derbiju kola i cijelog prvenstva poraženi u Ljubuškom od domaćeg Izviđača rezultatom 33:31. Bio je to duel dvije prvoplasirane ekipe, koji je kako kažu iz tabora Zeničana odlučio sudijski par  Vladimir Križaenc i Zoran Petrović.

"Sve je u Ljubuškom bilo na vrhunskom nivou osim suđenja, drastično smo oštećeni, sudije su ciljano sudile u korist Izviđača i mogu kazati da su režirali sinoćnju pobjedu domaćina, a samim tim i prvaka regularnog dijela Premijer lige. Čak je i trener domaćina Zdenko Grbavac po završetku utakmice kazao da sudije nisu dorasle ovakvim derbi utakmicama, zato ide i primjedba komesaru Zoranu Petričeviću, koji umjesto da je delegirao najbolje sudije u našoj zemlji poput braće Konjičanin ili para Pandža-Šatordžija, u Ljubuški je poslao dvojicu sudija koji nisu dorasle da sude onakvu utakmicu", kazao je direktor Kenan Merdanović.

Primjedbi na igru svoje ekipe nije imao predsjednik Čelika Pane Škrbić koji je čestitao igračima na najboljoj utakmici u sezoni, ali je ogorčen sudijama.

"Igrači su se bacali na glavu, sve i jedan zaslužuju čestitike, od Kadića koji je bio maestralan, do Jolovića koji je doživio težu povredu arkade, dobio je pet šavova, a sigurno da to nije bilo slučajno jer je naš ponajbolji igrač, no sudije to nisu sankcionisale. Kome se žaliti nakon ovog sramotnog suđenja u Ljubuškom, uzalud nam trud i ulaganje kada sudije režiraju utakmice, čak i delegat utakmice Semir Suljević iz Sarajeva nije imao šta kazati, vjerovatno mu je bilo jasno da su sudije poslane da sviraju u korist domaćina", kazao je Škrbić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Rukometaši Čelika nakon što su prvi dio sezone završili na prvom mjestu, jučerašnjim porazom od Izviđača su se oprostili od borbe za prvo mjesto, ali im ostaje utjeha da pokušaju nešto u okviru Kupa naše zemlje, gdje su stigli do polufinala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.