Žikica Milosavljević novi trener Konjuha

Nasljediće Unčanina na klupi kluba iz Živinica

Žikica Milosavljević novi trener Konjuha

D. Rakanović

Rukometni klub Konjuh za novog trenera imenovao je Žikicu Milosavljevića. 

Nakon što je nedavno Bojan Unčanin sporazumno raskinuo ugovor i preuzeo ekipu Borca, prvaka BiH, čelnici Konjuha su se dali u potragu za dostojnom zamjenom i izbor je pao na nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije, a potom i Srbije.

Milosavljević je potpisao sa klubom iz Živinica dvogodišnji ugovor. 

 Predsjednik Upravnog odbora Konjuha Almir Šahinpašić smatra da je izbor Milosavljevića pravo rješenje za Konjuh.

"Zadovoljni smo što smo postigli dogovor sa ovim velikim igračem, koji je svojevremeno sa ekipom Celja osvojio Ligu prvaka Evrope. Vjerujemo u novog trenera i očekujemo da će ostvariti naše ciljeve”, rekao je Šahinpašić.

Milosavljević se nada da će opravdati očekivanja. 

“Naišao sam na lijepu dobrodošlicu i učiniću sve da opravdam očekivanja. Nakon igračke karijere opredijelio sam se za trenerski poziv i želim svoje bogato iskustvo prenijeti na mlađe. Uspjehe sam postizao velikim radom i odricanjima i tako ću nastaviti. Drago mi je da sam angažovan u Živinicama, jer odavno pratim ovaj uspješan klub, mada priznajem da će trebati mnogo rada da ostvarimo rezultate iz protekle sezone, ali u sportu je sve moguće. Dosta lijepih priča sam čuo o Konjuhu i Živinicama i raduje me da ću i ja doprinijeti daljem uspješnom radu”, rekao je Milosavljević.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Milosavljević je igračku karijeru počeo u Dinamu iz Pančeva,  a  igrao je i za Kumanovo, Crvenu zvezdu, Celje, Cantabriu, Valladolid, sarajevsku Bosnu i Metaloplastiku gdje je 2014. godine završio karijeru.

Pripreme rukometaša Konjuha za predstojeću sezonu počinju 31. jula. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi