Živanić i Hasibović novi igrači RK Kakanj

Doveli nova pojačanja

Živanić i Hasibović novi igrači RK Kakanj

Piše: E. Škulj Powered by:
Nakon što su jučer ekipu rukometnog kluba Kakanj napustili krilni igrači Selmin Zahirović i Amar Agić, ekipa Nedžada Zaimovića je danas angažovala dva nova igrača, a na pragu je i dogovor sa trećim.

Novog premijerligaša je pojačao Davor Živanić koji u ekipu Kaknja dolazi iz Maglaja u kojem je proveo posljednje dvije sezone. Živanić je bivši juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine i sigrno je kako će biti adekvatna zamjena za robusnog Agića koji je odlučio da zbog školovanja narednu polusezonu ostane u RK Jajce.

Kakanjci su postigli dogovor i sa Sandinom Hasibovićem. Ovaj 205 cm visoki lijevi bek koji se odlično snalazi i na poziciji pivota u ekipu Kaknja dolazi iz ekipe Igmana Ilidže i bit će od velike pomoći Kakanjcima posebno u defanzivnoj igri za koju je specijalist.

Kakanjci su na pragu dogovora i sa desnim krilom Edinom Sinanovićem koji bi trebao stići u Kakanj u narednim danima. Sinanović bi trebao biti zamjena za juniroskog reprezentativca BiH Selmina Zahirovića koji će karijeru nastaviti u redovima sarajevske Bosne.


Premijer liga BiH (M)