Zmajevi oprez: Egipat nije naivan, a tu je i Moustafa

U rukometu sudije često imaju glavnu ulogu

Zmajevi oprez: Egipat nije naivan, a tu je i Moustafa

A. Beganović

Mlada rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u osmini finala Svjetskog prvaka odmjeriti snage sa Egiptom, koji je takmičenje u grupi D okončao na 3. mjestu.

Pred mladim bosanskohercegovačkim rukometašima je velika prilika, koju nadamo se neće propustiti. U osmini finala mlade rukometne Zmajeve očekuje duel sa Egiptom, koji svakako nije reprezentacija za potcijeniti, no u isto vrijeme nije ni reprezentacija od koje treba strahovati.

Egipat je dosta dobro otvorio prvenstvo. U prvom susretu remizirao je sa Španijom, no već u 2. kolu Grupe D pretrpio je bolan poraz od Švedske (34:21).

Nakon toga Egipat je upisao tri pobjede. Padali su pred Egipčanima Čile, Kuvajt i Brazil, no igra koju su prikazali egopatski reprezentativci nije oduševila, tako da bez obzira na sve, BiH u sutrašnji duel ulazi kao blagi favorit.

Prava na greške više nema niti jedna reprezentacija, a osim iznenađujućeg remija sa Španijom, ono što sve poznavaoce rukometa treba zabrinuti pred sutrašnji meč je i podatak da čelni čovjek Svjetske rukometne reprezentacije, Hassan Moustafa, dolazi upravo iz Egipta, a nekako nam se čini da je i svoj dolazak u Sarajevo tempirao upravo pred sutrašnji duel.

Naš mladi tim zbog te činjenice sasvim sigurno neće imati barem onih pet posto domaćinskog suđenja, a nakon susreta bićemo zadovoljni i ako isto bude fer i korektno.

Rukomet je sport u kojem sudije često znaju imati glavnu ulogu i na većim takmičenjima nego je Svjetsko prvenstvo za igrače do 21 godine, pa zato možemo samo reći: "Zmajevi oprez, Egipat nije naivan, a tu je i Moustafa."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.