Zovko: Pobjedom u Kupu se zahvaliti publici na podršci

Trener RK Bosna Centrotrans

Zovko: Pobjedom u Kupu se zahvaliti publici na podršci

Piše: A. Pašić Powered by:
Nakon pobjede protiv Dervente u okviru 7. kola Premijer lige BiH, rukometaši Bosne Centrotrans okreću se Kup utakmici. U ovom takmičenju igraju protiv Hercegovine iz Nevesinja i to umjesto u gostima na domaćem terenu.

Iako je prvobitno žrijebanjem parova bilo odlučeno da Bosna Centrotrans gostuje ekipi Hercegovine, postignut je dogovor dva tima da se meč odigra u Visokom, jer je u Nevesinju u toku renoviranje dvorane. 

"Prije svega mislim da je Kup takmičenje jako interesantno i zanimljivo, jer se u biti pobjednik nikad ne zna. Koliko puta se znalo da ekipa koja nije favorit prođe dalje. Favorit se malo opusti. Nema potcjenjivanja i želimo pobjedu kao i u svakom meču. Zasad je rano govoriti o ambicijima u cijelom Kupu, igramo pred našom publikom i imam obavezu da igrače, koji manje igraju, bacim u vatru i dam im priliku da više igraju. Prvenstvo je dugo i trebat će nam svi igrači", kazao je uoči meča trener Dragan Zovko i dodao: 

"Naš prvi cilj ove sezone je opstanak u Premijer ligi i stabilizacija kluba. Kao domaćin i ekipa iz višeg ranga sigurno da želimo pobjedu. Što se tiče meča protiv Hercegovine prvi cilj je pobjeda, a drugi da igrači dobiju minutažu, a treći cilj je da zadovoljimo publiku. Moj cilj je da visočkoj publici koja nas prati i podržava, prikažemo dobar rukomet i zahvalimo za dosadašnju podršku."

Meč RK Bosna Centrotrans - RK Hercegovina (Nevesinje) igra se sutra (srijeda) od 18 sati u KSC Mladost u Visokom. 


Premijer liga BiH (M)