Zrinjski bez šansi na gostovanju u Gračanici

Premijer liga BiH, 24. kolo

Zrinjski bez šansi na gostovanju u Gračanici

Gračanički rukometaši ostvarili su 14. prvenstvenu pobjedu i stigli do 43. osvojenog boda. 

U 24. kolu Premijer lige BiH u Gračanici je stradala ekipa Zrinjskog. Bila je ovo lagana pobjeda, sa "pola snage" i samo 10-ak do 15 minuta kvalitetne igre. I to je bilo dovoljno za novi trijumf. Na kraju je bilo +5 za domaćine, 31:26, poluvrijeme 16:15 za goste. 

Domaće su do pobjede vodili sjajni golman Beširović sa 13 odbrana, od čega dva sedmerca, te kapiten ekipe Salkić koji je postigao 11 golova. Gostima nije pomoglo ni 15 odbrana golmana Paradžika i 11 golova Hercega. 

Sa ovom pobjedom ekipa Gračanice ostaje na visokom 6. mjestu sa 43 boda a u narednom kolu gostuju ekipi Krivaje u Zavidovićima. 

Gračanica - Zrinjski 31:26 (15:16)
Gračanica, SD Luke. Gledalaca oko 450. Sudije: Vanja Simić i Vesna Todorović.Delegat: Jelena Popović. Žuti kartoni: Brđanović, Saračević i Ferhatbegović (Gračanica) - Dodig (Zrinjski). Crveni karton: Ferhatbegović (Gračanica). Isključenja: Gračanica 12 min. - Zrinjski 10 min. Sedmerci: Gračanica 2 (2) - Zrinjski 4 (2).

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Gračanica: Ahmetašević, Sarajlić, Spahić, Salkić 11, Mujačić, Buljugija 2, Alibegović, Saračević, Redžić, Osmanhodžić 8, Beširović , Sumbić 1, Brđanović 5, Hamidović , Mulahalilović, Ferhatbegović 4. Trener: Mirsad Gopo.

Zrinjski: Čutura 1, Vistorop, Slišković 1, Kožulj 2, Perić 3, Anđelić, Paradžik, Dodig 3, Babić, Džeba 5, Herceg 11. Trener: Filip Garmaz.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.