Zrinjski dobio novu predsjednicu

Merima Avdić - Džidić nova predsjednica

Zrinjski dobio novu predsjednicu

M. Maksimović

Merima Avdić - Džidić nova je predsjednica HŽRK Zrinjski iz Mostara, odlučeno je na jučerašnjoj sjednici Skupštine ovog kluba.

Funkciju potpredsjednika obnašat će Željko Vistorop. Nakon prošlosezonskog ispadanja iz Premier lige rukometašice Zrinjskog u narednoj sezoni takmičit će se u Prvoj ligi FBiH. Novu sezonu dočekuju s pomlađenim timom, u kojemu su od iskusnijih igračica ostale tek Jelena Bošnjak, Marija Cvitanović i Jelena Leto, te Martina Pandža i Andrea Papac koje će osim za Zrinjski, nastupati i za Neretvu iz Jablanice u Premijer ligi.

Novo ime među Plemkinjama je Alma Teskerdžić, Bugojanka koja je prošle sezone nastupala za Lokomotivu. Trenerica Helena Nožić u odnosu na prethodnu sezonu ne može računati na sedam rukometašica. 

Iva Vučić, Ivana Drežnjak i Ivana Rozić otišle su u Katarinu, Nikolina Jarak i Ivana Petrović u Lokomotivu, a Blaženka Pandža u Neretvu iz Jablanice. Od aktivnog igranja oprostila se Ivana Mlakić koja je dugi niz godina bila najbolja igračica kluba. Primarni cilj u narednoj sezoni nije osvajanje prvog mjesta i povratak u Premier ligu, već afirmacija mladih rukometašica koje bi trebale biti okosnica ekipe za budući period.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi