Zrinjski evropske utakmice neće igrati u Mostaru

Vjerovatno sele u Široki Brijeg

Zrinjski evropske utakmice neće igrati u Mostaru

Hrvatski muški rukometni klub Zrinjski najavio je da će takmičenje u Challenge Cupu igrati u drugom gradu, s obzirom da školska dvorana na Bijelom brijegu u Mostaru ne ispunjava zahtjeve ovog takmičenja.

"Svjesni činjenice kako ćemo svoj krov nad glavom morati potražiti u nekim drugim gradovima jer taj isti u svom gradu nemamo, još jednom apelujemo na mjerodavne organe da se podnesu svi potrebni koraci za dobrobit sporta u gradu na Neretvi", saopšteno je iz Zrinjskog koji je proteklog vikedna osvojio Kup BiH.

"Našim historijskim uspjehom željeli smo još jednom apelirati na sve one koji odlučuju i mogu da odlučuju u ime sporta u Gradu Mostaru, da nađu rješenje za nastavak izgradnje gradske sportske dvorane", navedeno je između ostalog.

Zrinjski bi svoje utakmice Challenge Cupa trebao igrati u Ljubuškom ili Širokom Brijegu, iako je izglednije da će Mostarci biti domaćini na Pecari zbog zaoštrenih odnosa između Izviđača i Zrinjskog nakon utakmice finala Kupa BiH.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Nakon saopštenja Izviđača u kojemu je domaćin prozvan zbog “loše organizacije” Final foura, oglasio se i Zrinjski.

"Bez ijednog incidenta, gosti su se u Mostaru osjećali sigurno i prema njima se odnosilo krajnje prijateljski. S obzirom na uloženi trud, energiju i vrijeme u organizaciju, nije se moglo ni naslutiti šta će se dogoditi organizatoru završnice Kupa BiH, koji je svim učesnicima osigurao uvid u uvjete koji će ih dočekati u dvorani. Nismo ni naslutili da bi se sve primjedbe mogle odnositi na sam tok utakmice, atmosferu u dvorani i oko nje te na besprijekornu organizaciju. Ovim putem pozdravljamo prijatelje iz RK Izviđač s kojima gajimo prijateljske i dobrosusjedske rukometne odnose. Žalimo zbog ishitrine reakcije pojedinaca, koje nisu bile nimalo sportske", stoji, između ostalog u saopštenju Upravnog odbora HMRK Zrinjski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi