Zrinjski priprema spektakl za Final Four

Mostar domaćin 3. i 4. juna

Zrinjski priprema spektakl za Final Four

Mostar, odnosno HMRK Zrinjski 03. i 04. juna kao domaćini Final Foura Kupa BiH, ugostit će Izviđač, Vogošću i Maglaj. Završnica Kupa BiH je najvažniji sportski događaj u 2017. godini u Mostaru, a iz Zrinjskog najavljuju najbolju organizaciju u historiji.  

“Prvi smo za završnicu izabrali novi vizualni identitet, koji će nas pratiti kroz cijelo vrijeme. Sportisti i ljubitelji sporta u Mostaru zaslužuju više i mislim da bi bilo tužno da se Zrinjski izborio za SEHA ligu, a da ne može igrati u svom gradu. Ova 25-godišnjica HMRK Zrinjski će proteći u pozivu gradskim očima da jednostavno moramo izgraditi adekvatnu dvoranu“, kazao je Branislav Stojkić, predsjednik Organizacionog odbora Final Foura u Mostaru. 

Učesnici će biti smješteni u objektu Relax na Buni, gdje će doći u petak, te imati priliku za odmor i druženje. 

“Veliko je zanimanje za utakmice polufinala i finala. Vjerujemo da će doći dosta publike iz gradova odakle dolaze učesnici Final Foura. Dvorana je kapaciteta 900 mjesta, sa savezom pregovaramo da postavimo red stolica, tako da vjerujemo da ćemo povećati kapacitet za 60-tak mjesta. Pregovaramo s televizijskim kućama koje će prenositi sve tri utakmice, kao i sa glavnim sponzorom, pa će vizualni identitet biti izmijenjen“, dodao je Stojkić i zahvalio se Gradskoj upravi Mosuara i kantonu na podršci prilikom organizacije. 

Potpredsjednik Organizacionog odbora Marko Boras rekao je da je Zrinjski što se tiče prezentacije rukometa napravio iskorak kako u Mostaru, tako i u cijeloj BiH.

“Prvi smo uveli live prijenose s gostujućih utakmica, a do prije par godina 2-3 dana niste znali rezultate utakmice. Danas to pokušavamo što transparentnije raditi i nekako se to isplati, i publika to osjeti. Rezultat je toga povratak publike u dvoranu na Bijelom Brijegu“, kazao je Boras. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Prema projekcijama koje se rade u dvorani će biti prostor za reklame na LED-u, to će biti nekih 50 metara uz aut linije. Dvorana će biti oblijepljena s vizualnim identitetom Kupa, tako da će to biti nova dimenzija za bh. prilike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi