Zrinjski remizirao sa Izviđačem i Dragovoljcem

Pripremne utakmice

Zrinjski remizirao sa Izviđačem i Dragovoljcem

M. Maksimović

  Rukometaši Zrinjskog sinoć su u Ljubuškom odigrali dvije pripremne utakmice pred početak nove sezone u Premijer ligi BiH.

U prvom susretu Plemići su remizirali s domaćin Izviđačem rezultatom 28:28. U prvom poluvremenu viđena je izjednačena igra, a na odmor se otišlo s minimalnom prednošću Mostaraca 13:14. Ljubušaci su se ubrzo vratili i došli do svoje najveće prednosti od pet pogodaka (19:14). Plemići su do kraja uspjeli izjednačiti rezultat.

Najbolji u redovima Izviđača bio je Jarak sa 8 golova, dok je Zrinjski predvodio Delić sa 9 golova.

U drugom susretu Zrinjski je igrao protiv Hrvatskog Dragovoljca, a susret je također okončan bez objednika 22:22. Prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 12:12, da bi u drugom Hrvatski Dragovoljac otišao na plus četiri. Mostarci su se potom još jednom vratili, te došli do konačnih 22:22.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Najbolji kod Zrinjskog bili su Perić sa 6 i Kožulj s 5 pogodaka, dok je u redovima Dragovoljca najbolji bio Plazibat sa 6 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi