Zrinjski savladao Izviđač i osvojio Kup BiH

U finalu u Mostaru

Zrinjski savladao Izviđač i osvojio Kup BiH

Rukometaši Zrinjskog su večeras u Mostaru u finalu Kupa Bosne i Hercegovine nakon produžetaka savladali Izviđač rezultatom 33:31 i podigli pobjednički trofej.

Zrinjski je sjajno ušao u utakmicu i odmah na startu poveo sa 5:0, da bi Izviđač ekspresno poravnao na 5:5 i nakon toga došao i do vodstva. Na odmor se otišlo pri vodstvu Izviđača rezultatom 15:13.

U nastavku utakmice viđeno je izuzetno zanimljivo nadmetanje dvije ekipe, ali i prava drama na kraju. Zrinjski je nekoliko sekundi prije kraja utakmice pogodio za 27:26, ali su Mostarci požurili sa slavljem. Sa klupe Zrinjskog su utrčali u teren iako su do kraja bile još dvije sekunde, pa je sudac ispoštovao pravilo i pokazao na sedmerac za Izviđač, koji je tako stigao do poravnanja i pobjednik je odlučen nakon produžetaka.

Tamo su se bolje snašli rukometaši Zrinjskog, koji su na kraju slavili sa 33:31 i osvojili Kup Bosne i Hercegovine za sezonu 2016/2017.

Finale Kupa BiH:

Zrinjski - Izviđač 33:31 (prod) 27:27 (13:15)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi