Zrinjski se lako obračunao sa Kozarom

Premijer liga

Zrinjski se lako obračunao sa Kozarom

Rukometaši Zrinjskog opravdali su ulogu favorita protiv Kozare i u dvorani Pod Bijelom Brijegom trijumfovali rezultatom 29:23.

Bez dvojice ponajboljih rukometaša Dominikovića i Grbavca domaća ekipa je loše otvorila utakmicu, pa je Kozara sredinom prvog dijela imala vodstvo 6:4. Zrinjski je ubrzo podigao nivo svoje igre i na odmor otišao sa prednošću 14:11.

Izabranici Zdravka Medića furiozno su otvorili nastavak utakmice, pa su iz minute u minutu povećavali prednost koja je iznosila i devet pogodaka. U završnici dolazi do opuštanja domaćih rukometaša, pa su gosti uspjeli malo ublažiti poraz.

Najefikasniji u domaćem sastavu bili Mirko Herceg sa osam i Dinko Dodig sa sedam pogodaka, kod Kozare bolji od ostalih Radovan Nenadović, Slavan Maksimović i Nikola Grahovac sa po četiri gola

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.