Zrinjski spremno dočekuje novu sezonu

Zrinjski spremno dočekuje novu sezonu

M. Maksimović

HMRK Zrinjski Mostrar danas je u sali hotela Mostar upriličio konferenciju za novinare uoči početka nove sezone rukometne Premijer lige BiH.

Tom prilikom predstavljena je nova sportska oprema, kao i dizajn novih dresova prvog tima, javnost je upoznata sa pripremama za predstojeću sezonu sezonu, kao i s novim pojačanjima, a potpisan je i ugovor o saradnji sa kompanijom GBT.

Ono što je prisutne najviše zanimalo bila su nova pojačanja za sljedeću sezonu. U klub se vratio Vedran Delić, a stigli su i Filip Vistorop, Damjan Šarac i Nikola Ivanović.

"Nismo dovodili starije, potrošene igrače, već smo ciljali na mladiće koji će timu dati novu dimenziju i kvalitet. Možemo se nadati dobrom rezultatu i dobrim utakmicama", kazao je trener Zrinjskog Branko Medić.

Prema njegovim riječima, Zrinjski ima izuzetno težak raspored na startu sezone, a u prvih pet kola igra protiv klubova kojji ciljaju visok plasman (Vogošća, Borac, Maglaj, Derventa, Čelik).

"Ako ćemo gledati budžet, Vogošća je glavni favorit prvenstva, ali to ne mora značiti ništa. Mi ne idemo gore na izlet. Želimo pokazati da smo dobro i vrijedno trenirali i pokušati iznenaditi", kazao je Medić.

Kapiten Bernard Mandarić dodao je kako je atmosfera među igračima jako dobra, kao i da igrači, što je najvažnije, nemaju problema sa porvedama.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Vjerujem u ovu ekipu. Tako smo dobro trenirali da na svako gostovanje, o domaćim utakmicama neću ni govoriti, idemo s ciljem osvajanja tri boda. Nema pritiska i mislim kako bi nam ta činjenica mogla pomoći napraviti dobar rezultat", istakao je Mandarić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi