Zrinjski trenira uprkos hladnoći

Pripreme za drugi dio sezone

Zrinjski trenira uprkos hladnoći

M. Maksimović

Rukometaši Zrinjskog pripreme za proljetni dio sezone započeli su još 4. januara otkad dva puta dnevno treniraju u dvorani na Bijelom Brijegu. 

Iako je dosta hladno, igrači Zdravka Medića bez problema izvršavaju posvljene zadatke.

“Siguran sam da ćemo spremni dočekati nastavak sezone. Ekipa je ostala ista s tim da smo doveli pojačanje na golmanskoj poziciji, a to je Željko Kozina iz Čapljine. Posebno veseli povratak dvojice povrijeđenih Vedrana Delića i Damira Džebe koji su se vratili treninzima. Za nastavak prvenstva jedino je upitan kapiten Bernard Mandarić koji ima povredu trbušnog zida i još ne znamo hoće li na operaciju“, rekao je generalni sekretar Filip Garmaz.

U Zrinjskom su tokom priprema planirali odigrati dvije utakmice s Izviđačem 15. i 21. januara s tim što dosad nije utanačeno hoće li se igrati u Mostaru ili u Ljubuškom. U planu su i utakmice sa Splitom i Metkovićem.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

“Naši najveći konkurenti u borbi za treće mjesto u nastavak sezone ulaze oslabljeni. Tu mislim na Bosnu i Derventu. Derventa je ostala bez dva dobra igrača, a iz Bosne je također lijevi bek otišao u Vogošću. Smatram da imamo realne šanse u borbi za treće mjesto, pošto smo po igračkom kadru bolji od rivala," dodao je Garmaz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi