Zrinjski u derbiju dočekuje Borac m:tel

Derbi 3. kola Premijer rukometne lige BiH

Zrinjski u derbiju dočekuje Borac m:tel

S. Mlaćo

Ovog vikenda na rasporedu je treće kolo rukometne Premijer lige BiH, a derbi kola odigrat će se u nedjelju od 20:00 u dvorani na Bijelom Brijegu gdje HMRK Zrinjski dočekuje aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine RK Borac m:tel.

Mostarci u susret ulaze nakon stopostotnog učinka u prva dva kola u kojima su u Mostaru svladali RK Goražde te u gostima RK Derventa. Gosti su s druge strane odigrali tek jedan susret, s obzirom da su bili slobodni u prvom kolu. Na domaćem terenu su prošlog vikenda uvjerljivo slavili protiv RK Maglaj.

Ove momčadi prošle sezone susrele su se čak tri puta. Po jednu pobjedu na domaćem terenu upisale su obje ekipe, dok su Mostarci u posljednjem susretu slavili na polufinalnoj utakmici Final4 Kupa BiH.

Zanimljivo je da je mostarska ekipa i ove godine jedna od najmlađih u prvenstvu, a gotovo 90% momaka je svoje prve korake napravilo u Školi rukometa Zrinjski. Za novu sezonu im se priključio vratar Goran Anđelić koji je već u prva dva kola pokazao da će biti pravo pojačanje te desni bek Martino Kordić.

Kako su najavili iz HMRK Zrinjski, utakmica će imati i humanitarni karakter te će dio prihoda od prodaje ulaznica te majica i godišnjih iskaznica na ulazu, biti uplaćen za liječenje male Ana Rite Puljić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Prema iskustvima s dosadašnjih okrašaja između ova dva protivnika, očekuje nas izuzetno zanimljiva utakmica u prepunoj dvorani na Bijelom Brijegu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi