Zrinjski u finalu Kupa BiH

Pobjedom nad Borcem

Zrinjski u finalu Kupa BiH

M. Šljivak

Rukometaši Zrinjskog prvi su finalisti Kupa Bosne i Hercegovine. Mostarski tim je u polufinalnom duelu savladao aktuelnog prvaka naše zemlje Borac iz Banja Luke rezultatom 30:26.

Početna faza meča donosi igru gol za gol. Oba tima su imala i dva gola prednosti, a zatim Zrinjski preuzima primat nad utakmicom. Uspjeli su Mostarci da pojačaju odbranu, koristili su maksimalno prostor u napadu, a u 20. minuti po prvi put odlaze na tri gola prednosti, 11:8.

Potom je uslijedio period u kojem su oba tima napravila veliki broj grešaka. Zrinjski je u nekoliko napada imao šansu da ode na plus četiri, ali to su napravili tek u finišu prvog poluvremena kada konačno pogađaju za 15:11, što je bio rezultat prvog dijela.

Nastavak donosi ogromne probleme s električnom energijom, pa je meč u dva navrata prekidan. Imao je Zrinjski i pet golova prednosti u jednom trenutku, ali se Borac nije predavao i imali su čak dva napada za dolazak na samo minus dva.

Međutim, Zrinjski je do kraja bez većih problema zadržao vodstvo. Sarajlić i Delić su bili nezaustavljivi po banjalučki tim i na kraju su Plemići došli do pobjede i plasmana u finale.

Vedran Delić sa devet i Matej Sarajlić sa osam golova su predvodili Zrinjski do trijumfa, dok je Vladan Đurđević na drugoj strani postigao šest.

Zrinjski će u finalu igrati protiv pobjednika drugog polufinala između Izviđača i Maglaja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi