ŽRK Borac napustio Regionalnu ligu

Zbog finansijskih problerma

ŽRK Borac napustio Regionalnu ligu

A. Beganović

Višestruke prvakinje Bosne i Hercegovine, rukometašice banjalučkog Borca, u narednoj sezoni neće igrati u Regionalnoj ligi.

Naime, nakon što su po ko zna koji put zbog loše finansijske situacije odustale od Kupa EHF, popularne Osice u sezoni koja je pred nama neće igrati niti u Regionalnoj ligi.

Osim Borca u narednoj sezoni u Regionalnoj ligi neće igrati niti Podravka, Krim i Hypo. Regionalna liga brojat će osam klubova i to četiri iz Srbije, te po dva iz Crne Gore i Makedonije.

Start Regionalne lige planiran je za 10 septembar, a u istoj će učestvovati Jagodina, Zaječar, Radnički Beograd, Knjaz Miloš, Budućnost, Biseri, Metalurg i Žito iz Prilepa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.