ŽRK Borac slavio u Prijedoru

Četvrtfinale kupa BiH

ŽRK Borac slavio u Prijedoru

A. Beganović

Sinoć je u Prijedoru odigrana prva utakmica četvrtfinala rukometnog kupa Bosne i Hercegovine za žene u kojoj su snage odmjerile rukometašice Mire i Borca iz Banja Luke. 

Domaće rukometašice pružile su dobar otpor favoriziranim Banjalučankama ali od časnog poraza nisu mogle više. Konačan rezultat utakmice glasio je 32:28 u korist gošći iz Banja Luke.

Iako su rukometašice Borca bile apsolutne favoritkinje, na parketu to nisu opravdale. Domaće rukometašice dale su sve od sebe i samo malo im je nedostajalo za veliko iznenađenje.

Ovom pobjedom aktuelni osvajač kupa BiH, ŽRK Borac iz Banja Luke, praktički je obezbjedio učešće na završnom turniru četri najbolje ekipe koji će biti odigran sredinom aprila.

Četvrtfinale rukometnog kupa BiH za žene, pva utakmica:
Mira – Borac 28:32 (14:16)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.