ŽRK Ljubuški na pragu polufinala

ŽRK Ljubuški na pragu polufinala

A. Beganović

Večeras je na Ilidži odigrana zaostala utakmica četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine za rukometašice između istoimenog domaćina i Ljubuškog. 

Rukometašice iz Ljubuškog pokazale su mnogo više i na kraju zasluženo trijumfovale rezultatom 34:26. Ovom visokom pobjedom gošće su praktički već osigurale prolaz među četri najbolje ekipe ovogodišnjeg Kupa BiH i revanš susret koji je na rasporedu 21. marta trebao bi biti samo formalnost.

ŽRK Ljubuški prikazao je doista sjajnu partiju i pokazao da uz dobar rad sigurno ima budućnosti za ženski rukomet u našoj zemlji, dok je s druge strane domaća Ilidža razočarala svoje navijače. Od samog početka susreta gošće su bile u vodstvu, a na odmor se otišlo pri rezultatu 19:15 za Ljubuški.

Drugi dio susreta protekao je u dominaciji Ljubušanki i samo je bilo pitanje sa kolikom razlikom će gošće krenuti kući. Kod Ljubuškog najbolje su bile Klaudija Knezović i Maja Prusina sa po 8 golova, dok su kod Ilidže bolje od ostalih bila Mirna Čolić i Ines Škaljić sa po 6 postignutih golova.

Četvrtfinale Kupa BiH za rukometašice, prva utakmica:
Ilidža – Ljubuški 26:34 (15:19)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.