Zuhdija Korkarić novi trener Bosne

Naslijedio Danijela Riđića

Zuhdija Korkarić novi trener Bosne

Rukometaše sarajevske Bosne će do kraja sezone sa klupe predvoditi Zuhdija Korkarić, koji je danas imenovan za novog trenera Studenata.

Nakon poraza u Cazinu od Krajine u posljednjem kolu Premijer lige (31:26), trener Bosne Danijel Riđić je odlučio dati ostavku, a Zuhdija Korkarić u razgovoru za SportSport.ba otkrio kako je došlo do saradnje. 

"Do saradnje je došlo nakon što je Riđić dao ostavku, a to je vjerovatno učinio zbog poraza u Cazinu. Iskreno, žao mi je što je Riđić napustio klub jer mislim da se radi o dobrom treneru. Bosna se našla u situaciji da mora nastaviti treninge bez trenera, a ja sam član uprave i pokušali smo naći najbolje rješenje. Nakon dužeg razmišljanja i konsultacija dogovorili smo se da je najbolje da ponovo ja preuzmem ekipu", rekao je Korkarić te dodao:

"Dobro poznajem prilike u klubu, ligi i bh. rukometu, a to je najveći razlog što je došlo do saradnje ovog tipa i što sam ponovo postao trener. Situacija je takva da klub u ovom momentu nije imao drugo rješenje, a u naredna dva-tri mjeseca ćemo vidjeti šta i kako".

Poraz Bosne u Cazinu poremetio je planove Studenata, a Korkarić ističe da uprkos tome ciljevi ostaju isti.

"Naši ciljevi ostaju isti, a pokušat ćemo ih ispuniti iako poraz od Krajine nije bio planiran. Dvije naredne utakmice će biti izuzetno teške, ali tako se poklopio raspored", rekao je Korkarić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Zuhdiju Korkarića na početku novog mandata na klupi Bosne prvo očekuje Kup utakmica protiv Zrinjskog koja se igra sutra u dvorani na Mojmilu, a nakon toga domaći susret sa prvoplasiranom Vogošćom za vikend.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi