Zulfiću i Periću čista 5 za zadaću rukometnim zvijezdama
Foto: epa.eu

Potez dana u režiji bh. mladića

Zulfiću i Periću čista 5 za zadaću rukometnim zvijezdama

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nije se kroz utakmice Svjetskog prvenstva grupe B uspjela izboriti za plasman u osminu finala, a u posljednjem susretu naše grupe Hrvatska je savladala naš nacionalni tim rezultatom 28:21.

I ovaj susret obilovao je odličnim akcijama, baš kao i utakmice koje su odigrane u petak. Dvostruka odbrana hrvatskog golmana Filipa Ivića kada je prvo odbranio udarac Vražalića, a potom i "skinuo" šut Toromanovića koji je uhvatio odbijenu loptu od prethodne odbrane, završio je na trećem mjestu najboljih pet poteza jučerašnjeg dana.

Mladi Josip Perić se još 19. januara sa svojim golom i sjajnom fintom protiv Makedonije našao na vrhu liste najboljih poteza, a ovaj put mladi srednji bek naše najbolje rukometne selekcije zajedno sa svojim saigračem Muhamedom Zulfićem. Sjajna akcija koju je počeo Perić, završila je još ljepšim "cepelinom" nakon što ga je sjajno uposlilo desno krilo našeg nacionalnog.

Pravu zadaću zvijezda svjetskog rukometa zadao je mladi bh. dvojac koji definitivno predstavlja budućnost našeg rukometa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.