Zvanično: Semir Memić novi igrač RK Bosna

Novi igrač sarajevskog kluba

Zvanično: Semir Memić novi igrač RK Bosna

Rukometni klub Bosna Sarajevo je danas dovela još jedno pojačanje, a riječ je o iskusnom Semiru Memiću.

Memić, koji ima 28 godina, jednako se dobro snalazi na pozicijama lijevog i srednjeg beka, a svoje prve rukometne korake napravio u Konjuhu iz Živinica, u kojem je i proveo najveći dio svoje dosadašnje karijere. 

Ovaj rođeni Tuzlak, koji važi za jednog od najboljih odbrambenih igrača Premijer lige, smatra da RK Bosna zaslužuje bolji status nego što ga trenutno ima.

"Dolazim u Bosnu isključivo da pomognem višestrukom prvaku BiH i velikom evropskom klubu da se vrati na puteve stare slave. Mišljenja sam da Bosna zaslužuje mnogo bolji status u našoj zemlji nego što ga sada ima, te nam je cilj da se u što kraćem roku vratimo na evropsku scenu", rekao je Memić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Semir Memić je prošlu sezonu proveo u Čeliku, odakle je i stigao u redove sarajevskog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi