Zvekić i Sinanović novi rukometaši Kaknja

Nova pojačanja pred početak Premijer lige

Zvekić i Sinanović novi rukometaši Kaknja

E. Škulj

Rukometaši Kaknja su doveli i prva pojačanja pred start nove sezone. Nakon što su u prošloj sezoni u Prvoj ligi Federcije BiH - grupa Sjever osvojili prvo mjesto ispred tuzlanskih Solara i Gračanice, ekipa Nedžada Zaimovića je krenula u stvaranje tima za svoj drugi nastup u Premijer ligi BiH.

Danas su jednogodišnji ugovor sa kakanjskim timom potpisali dvadesetjednogodišnji Zavidovićani, Edin Sinanović i Semir Zvekić. 

Sinanović igra na poziciji desnog krila, dok je Semir Zvekić pivot koji će u ekipi Kaknja vjerovatno zamijeniti Adija Đuheru. Oba igrača imaju iskustvo igranja u Premijer ligi BiH budući da su nastupali za Krivaju, Slogu i Konjuh iz Živinica. 

''Angažovali smo dva strašno talentovana igrača. Njihovim dolaskom smo riješili pitanje dvije veoma bitne pozicije na kojima smo bili deficitarni. U razgovorima smo sa još nekoliko igrača, ali o imenima ćemo tek kada stave potpis na ugovor koji ih očekuje. Želimo stvoriti jaku ekipu koja će biti ravnopravan konkurent ostalim premijeligašima'', rekao je trener rukometaša Kaknja, Nedžad Zaimović u izjavi za Sportsport.ba. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Ovo će biti drugi nastup rukometaša Kaknja u elitnom rangu bh. rukometa nakon što su sezonu 2010/2011 proveli u Premijer ligi. Ove godine se žele zadržati u bh. rukometnoj eliti i postati stabilan premijeligaš u godinama koje su pred nama.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi