"Agassi bi bio savršen izbor za Đokovića"

Greg Rusedski o potencijalnoj saradnji

"Agassi bi bio savršen izbor za Đokovića"

Bivši britanski teniser Greg Rusedski smatra da bi Andre Agassi bio savršen izbor za Novaka Đokovića.

Drugi reket svijeta je prije početka Mastersa u Madridu rasformirao cijeli stručni štab i trenutno je u potrazi za novim trenerom.

"Nije pronašao način da izađe iz rupe u kojoj se našao ove godine, tako da se nekada moraju preduzeti radikalni koraci. Mislim da je Novak napravio pravi potez kada je otpustio cijeli tim i što je odabrao da malo ide samostalno, ali smatram da bi Agassi bio savršen za njega", rekao je nekadašnji četvrti teniser svijeta.

"Ako bi Andre ušao u cijelu tu priču, vjerovatno će mu reći: 'Hoću da dovedem svog fizioterapeuta i ostale moje ljude, tako da možeš da osjetiš to iskustvo koje sam ja imao u tom periodu'. Stvarno bih volio da se njihova saradnja ostvari", dodao je Rusedski.

U ovoj sezoni Novak je osvojio samo jednu titulu, a doživio je nekoliko iznenađujućih poraza. Trenutno nastupa na Mastersu u Madridu, gdje je dogurao do polufinala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi