Agassi: Ima pozitivnih stvari zbog kojih Novak može sanjati

Amerikanac vjeruje u Đokovića

Agassi: Ima pozitivnih stvari zbog kojih Novak može sanjati

Srbijanski teniser Novak Đoković prolazi kroz veoma teške trenutke.

Đoković je van sebe u posljednjih godinu dana. Mnogi su pokušavali da otkriju razlog zašto je to tako, ali nisu uspjeli. Jedino objašnjenje je psihička istrošenost nakon osvajanja Roland Garrosa prošle godine. Upravo nakon toga Novak je pao u formi i više se nije uspio vratiti na sami vrh. 

On je nedavno otpustio kompletan stručni štab te je angažovao Andrea Agassija kao novog trenera. Amerikanac vjeruje da će se Novak uskoro vratiti u sami vrh i dda ima pozitivnih stvari koje mu daju za pravo da sanja.

"Neko kao što je Novak može veoma brzo da se vrati u formu i da osvoji Wimbledon. Naravno da je to moguće. To je plan, uvijek je plan da se napreduje, ali vjera u pobjede mora biti samo vaša. Mislim da postoji dovoljno stvari zbog kojih Novak može da sanja i zbog kojih ima objektivnu šansu da osvoji trofej", rekao je Agassi.

On je također poručio da svakodnevno razgovara sa Novakom i da ga sada mnogo bolje poznaje nego tokom Roland Garrosa, što će svakkao biti velika prednost. 

"Imam apsolutnu vjeru da će on ponovo biti najbolja verzija sebe", rekao je Agassi.

Podsjetimo, osim Agassija u stručnom štabu Đokovića će tokom Wimbledona biti i nekadašnji hrvatski teniser Mario Ančić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi