Agassi: Nadal je najbolji teniser svih vremena

Legendarni Amerikanac hvali Španca

Agassi: Nadal je najbolji teniser svih vremena

Legendarni američki teniser Andre Agassi rekao je u intervjuu za jedan američki magazin da je Rafael Nadal najbolji teniser svih vremena. 

"Ako mene pitate – Nadal je broj jedan, a Federer broj dva. Roger je četiri godine bio ispred ostalih, ali ostali su bili Roddick i Hewitt".  

"Nadal je morao da se bori sa Federerom, Đokovićem i Murrayom u zlatnom dobru tenisa. Već je uradio mnogo, a još nije kraj", kaže Agassi. 

"Nadal je sve Grand Slamove osim Australian Opena osvojio barem dva puta, a i za Melbourne mu dajte još malo vremena. Za mene je nevjerovatno sve što je on učinio, i sve to dok je trajao Federerov zenit", istakao je Andre Agassi. 

Andre Agassi je u bogatoj karijeri osvojio osam Grand Slam naslova, a osvajao je sva četiri velika turnira. 

Roger Federer je u karijeri osvojio 17 Grand Slam turnira, dok je Nadal osvojio 13, ali u međusobnim duelima protiv Rogera ima bolji skor 23-10. 

Španac je bolji i u Davis Cupu, ima i zlato na OI, dok je Švicarac bolji jedino na završnom Masters turniru koji Nadal još nikad nije osvojio. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti