Agassi: Novaku sam prvo rekao ne

Amerikanac za francuske medije prokometarisao novu saradnju

Agassi: Novaku sam prvo rekao ne

D. Rakanović

Amerikanac Andre Agassi prihvatio je saradnju sa najboljim srbijanskim teniserom Novakom Đokovićem. 

Agassi je za francuske medije prokomentarisao priču oko svog trenerskog angažmana.

”Novak me nazvao prije otprilike tri sedmice i prvo sam mu rekao “ne”. Ali onda mi je moja žena Steffi rekla da bih trebao probati, da će mi se svidjeti ta uloga. Već smo bili organizirali naš put na Roland Garros s obitelji, dugo smo to planirali", rekao je Agassi u francuskoj televizijskoj emisiji Tout le Sport.

Legenda svjetskog tenisa potvrdio da je saradnja zasad kratkoročna. Agassi u Parizu neće provesti čitave dvije sedmice, ali njegova uloga uz Đokovića bi svjedno mogla biti značajna. 

“Nadam se da ću vidjeti neki od njegovih mečeva i pokušat ću mu prenijeti što mogu, jer čak i maleni utjecaj može značiti mnogo. A znam da on može igrati i bolje nego što igra sada", zaključio je Agassi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi