Aldin još jednom potvrdio da je kralj Futuresa

Novi naslov za Šetkića

Aldin još jednom potvrdio da je kralj Futuresa

Bosanskohercegovački teniser Aldin Šetkić pobjednik je ITF Futures turnira u egipatskom Sharm el Sheikhu. Naš teniser je u finalu rezultatom 6-1, 6-4 sredio Alessandra Begu iz Italije.

Ovom pobjedom Aldin je potvrdio status "Kralj Futures turnira" s obzirom da je ovo njegova sedamnaesta singl titula u karijeri. Do pete titule naš teniser je stigao bez izgubljenog seta. Danas je imao tek nešto više posla u drugom setu, ali podatak da tokom meča Bega nije imao niti jednu break loptu dovoljno potvrđuje omjer snaga na terenu.  Aldin je i prošle sedmice slavio u Sharm el Sheikhu i računajući dva nastupa stigao je do omjera 10-0 uz svega jedan izgubljen set.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.