Amer Delić novi selektor Davis kup reprezentacije BiH

UO TS BiH potvrdio

Amer Delić novi selektor Davis kup reprezentacije BiH

Bivši član Davis cup reprezentacije BiH Amer Delić imenovan je za selektora našeg nacionalnog tima. 

"Teniski savez BiH želi mnogo sreće i uspjeha novom selektoru u predstojećim Davis Cup mečevima, a ovim putem se i ujedno zahvaljuje dosadašnjem selektoru Daveru Vraniću na iscrpnom i kvalitetnom radu, kao i na pomoći oko izbora novog selektora", saopšteno je iz TS BiH. 

Stručni savez naše teniske kuće je imenovao Delića za selektora, a njihovu odluku je danas potvrdio i Upravi odbor.

Amer Delić rođen je u Tuzli 1982. godine, a igračku karijeru izgradio je u SAD pod čijom zastavom je igrao do 2010. godine kada je počeo nastupati za Davis Cup reprezentaciju naše zemlje. 

U karijeri je ostvario skor od 33 pobjede i 56 poraza, igrao je na sve četiri Grand Slam turnira, najbolji rezultat je ostvario plasmanom u treće kolo Australian Opena 2009., na Wimbledonu i US Openu je stizao do drugog, dok jedino na Roland Garrosu nije uspio proći prvo kolo. 

Najbolji ranking u karijeri ostvario je u julu 2007. godine kada je bio 60. na ATP listi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.