Amer Delić: Šteta zbog poraza, ali napredujemo

Selektor Davis Cup reprezentacije

Amer Delić: Šteta zbog poraza, ali napredujemo

Selektor Davis Cup reprezentacije BiH osvrnuo se nakon Džumhurovog poraza na konačni poraz od Litvanije kojim je naša reprezentacija ostala u drugoj grupi EA zone.

"Borili smo se, moji momci su pokušali ali nismo uspjeli svi zajedno da se radujemo na kraju. Velika je šteta što je Bašić u prvom meču prokockao vodstvo od 2:0 u setovima i tako nas propustio dovesti u prednost. Vidjeli ste da je Džumhur kasnije tog dana pobijedio, mi bismo u tom slučaju došli do 2:0 ukupno i sve bi bilo drugačije. Ostaje žal, ali šta da se radi", rekao je vidno razočarani Delić a onda se u njegovom glasu osjetio optimizam.

"Naš tenis napreduje, polako ali sigurno. Ovo je već treći put da dolazimo do posljednje prepreke ali ne da nam se. Nadam se da će jednom 'pročepiti' i da ćemo izboriti taj plasman. Dobro je što naša reprezentacija izrasta u jednu finu klapu, momci su se već malo više zbližili u posljednje vrijeme pa je i atmosfera među njima bolja. Ako nam se ukaže prilika da ponovo igramo za plasman za prvu diviziju, vjerujem da ćemo je iskoristiti", završio je Delić.

Dodajmo na kraju da će, uprkos porazu naše reprezentacije, biti odigran i posljednji peti meč programa a na teren će izaći Nerman Fatić. Još uvijek nije poznato ko će iz litvanske reprezentacije stajati sa druge strane terena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije