Američka "zvjerka" bolja od ruske ljepotice u finalu AO
Foto: epa.eu

Šesta pobjeda za Williams u Melbourneu

Američka "zvjerka" bolja od ruske ljepotice u finalu AO

Prva teniserka svijeta sjajno je otvorila 2015. godinu nakon što je u subotu sa 2:0 u setovima u finalu Australian Opena savladala Ruskinju Mariju Sharapovu. 

Prvi set, koji je na kratko bio prekinut zbog kiše, pripao je najboljoj teniserki današnji rezultatom 6:3. 

Nakon što je u prvom setu nije bila na najvišem nivou ruska teniserka je u drugom zaigrala mnogo bolji i kvalitetniji tenis, te u pojedinim trenucima zadavala muke Sereni.

Prvu meč loptu Serena je imala u drugom setu, ali je Sharapova pogodila liniju i ostala u gemu, a potom je Amerikanka nakon jednog drop shota Ruskinje lopticu pospremila u mrežu, iako je pravovremeno stigla na mrežu. Propuštenu priliku za novu meč loptu Williamsove Sharapova je pretvorila nekoliko trenutaka kasnije u 5:5 u drugom setu, naredna dva gema obje teniserke riješile su u svoju korist, pa je uslijedio tie-break.

Serena je pri rezultata 6:4 u tie breaku imala dvije meč lopte, ali je Ruskinja oldični drugim servisom Serenu ostavila na jednoj meč lopti. Serena je odservirala nec, ali je već u narednom prvom servisu osvojila poen koji je je donio pobjedu u drugom setu i od 2:0.

Nakon posljednjeg poena na meču koji je stigla do svoje šeste titule u Melbourneu u svom šestom finalu stajala je dosta začuđeno jer je mislila da je Sharapova tražila čelendž.

Tokom cijelom meča Serenu je služio odličan servis, a upisala je 18 asova u susretu u kojem je osvojila svoju 19. Grand Slam titulu u karijeri.

Australian Open, finale:
Serena Williams - Maria Sharapova 2:0 (6:3, 7:6 (7:5))

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.