Amerikanka Brenge iznenadila Petru Kvitovu, Halep sigurna
Foto: EPA

Wimbledon 2. kolo

Amerikanka Brenge iznenadila Petru Kvitovu, Halep sigurna

Njemica Carina Witthoeft je uz dosta muke savladala 136. igračicu svijeta Arynu Sabalenko rezultatom 2:1, po setovima 7:6, 3:6, 6:3, pa će u trećem kolu Wimbledona igrati protiv Svitoline.

Svitolina je, sa druge strane, poprilično lako došla do pobjede nad Italijankom Schiavone rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:0.

Veliko iznenađenje je napravila Amerikanka Brengle koja je sa 2:1 u setovima savladala 12. igračicu svijeta Petru Kvitovu. Brengle je slavila sa 6:3, 1:6 i 6:2 po setovima, a u trećem kolu će odmjeriti snage sa Garcijom koja je bila bolja od Rumunke Ane Bogdan rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:3.

Simona Halep je bez puno problema pobijedila Beatriz Haddad Maiju rezultatom 2:0, po setovima 7:5, 6:3.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti