Ana Ivanović poražena u 1. kolu US Opena

Allertova slavila u dva seta

Ana Ivanović poražena u 1. kolu US Opena

Srbijanska teniserka Ana Ivanović poražena je u 1. kolu US Opena.

Bolja od Ane bila je češka teniserka Denisa Allertova koja je slavila sa 7:6, 6:1. Meč je loše počeo za Čehinju jer je odmah na startu izgubila svoj servis. Ana je držala prednost brejka sve do trenutka kada je servirala za set, ali tada je posustala i dozvolila protivnici da joj oduzme servis.

Ivanović je nakon toga ponovo napravila brejk, ali ni u drugom pokušaju nije uspjela osvojiti set pa se otišlo u taj brejk. Tamo se bolje snašla Čehinja koja je slavila sa 7:4.

Allertova je u drugom setu rutinski riješila posao. Odmah je oduzela servis Ani, te je do kraja seta napravila još dva brejka i slavila sa 6:1 te prošla u drugo kolo. Tamo će igrati protiv bolje iz meča Kasatkina-Wang.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi