Ana Ivanović prejaka za Jovanu Jakšić

Prvo srbijansko finale

Ana Ivanović prejaka za Jovanu Jakšić

Ana Ivanović pobjednica je WTA turnira u meksičkom Monterreyu, a u finalu je sa 2:0 (6:2, 6:1) savladala svoju zemljakinju Jovanu Jakšić, najveće iznenađenje ovoga turnira. 

Ivanovićevoj je bilo dovoljno sat vremena igre da stigne do pobjede od 2:0 u setovima, i tako dođe do trijumfa na turniru čiji je nagradni fond iznosio 500.000 dolara.

Za iskusniju srbijansku teniserku, koja je bila druga nositeljica na ovome turniru, ovo je druga titula ove sezone, a prethodno je slavila i u Oaklandu početkom sezone.

S druge strane Jakšićeva uprkos porazu može biti zadovoljna, obzirom da je plasman u finale turnira u Monterreyu najveći uspjeh u njenoj dosadašnjoj karijeri, a novih 180 bodova približiti će 137. igračicu svijeti, ako ne i uvrstiti, među top 100 teniserki na planeti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.