Ana Ivanović u drugom kolu Roland Garrosa

Savladala Oceane Dodin sa 2:1 u setovima

Ana Ivanović u drugom kolu Roland Garrosa

E. Čaušević

Srbijanska teniserka Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo Grand Slam turnira Roland Garrosa.

Ivanović je u prvom kolu igrala protiv domaće teniserke Oceane Dodin koju je savladala sa 2:1 u setovima. Srbijanska teniserka je furiozno krenula u ovaj meč, te je prvi set dobila sa ubjedljivih 6:0.

U drugom setu Dodin se vratila u meč, te je pokazala da ima kvalitet. Nakon velike borbe franuska teniserka je slavila sa 7:5 i izjednačila na 1:1. Ipak, to je bilo sve što je Dodin uradila u ovom meču. Ana je uzela stvari u svoje ruke, te je ekspresno završila treći set za 6:2 i plasirala se u drugo kolo.

Srbijanska teniserka u drugom kolu turnira u Parizu igra protiv bolje iz meča Nara - Alertova. Drugo kola Ronald Garrosa izborila je i Cibulkova koja je savladala Zheng, te Makarova koja je bila bolja od Lepchenko. Venus Williams je sa 2:0 u setovima bila bolja od Kontaveit.

Roland Garros, 1. kolo:

Ana Ivanović - Oceane Dodin 2:1 (6:0, 5:7, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi