Andrea Petkovic u polufinalu Antwerpena

Tri nositeljice stigle do polufinala

Andrea Petkovic u polufinalu Antwerpena

Za razliku od prve i druge nositeljice, Andrea Petkovic se probila kao treća do polufinala Antwerpena. U meču četvrtfinala, Andrea je pobjedila Slovakinju Cibulkovu 7-6(2), 6-0.

Prvi set je trajao 74 minute, po četiri puta su obe teniserke gubile svoj servis, što znači da je preokreta i uzbuđenja bilo sasvim dovoljno. Samo u 12-tom gemu Andrea je imala pet set lopti, Cibulkova dvije break prilike. Tie break je bio poprilično jednostavan, kao i nastavak meča, barem što kada je u pitanju Andrea Petkovic.

U polufinale su se plasirale i osam nositeljica Karolina Pliskova, odnosno peta Carla Suárez Navarro, dok je jedina nepostavljena u ovom društvu Barbora Zahlavova Strycova.

Rezultati četvrtfinala:
Barbora Zahlavova Strycova (CZE) - Mona Barthel (Nje)  6-2 6-2   
Andrea Petkovic (Nje, 3) - Dominika Cibulkova (Svk, 6)    7-6(2), 6-0
Karolina Pliskova (Cze, 8) - Lucie Safarova (Cze, 4) 7-6(5), 6-3
Carla Suárez Navarro (Spa, 5) - Francesca Schiavone (Ita) 6-3, 6-2

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.