Andujar osvojio titulu u Gstaadu

Nakon dvije godine

Andujar osvojio titulu u Gstaadu

Pablo Andujar je nakon dvije godine pobjednik na Touru. U finalu Gstaada, 44. igrač svijeta je savladao iskusnog Argentinca Juana Monaca u dva seta 6-3, 7-5.

Ovim trijumfom Andujar je kompletirao riznicu na turniru u Švicarskoj, s obzirom da je prošle godine osvojio naslov i u konkurenciji parova. U nedeljnom finalu koje je trajalo 93 minute, drugi set je ponudio više uzbušenja. Monaco je sa ranim breakom došao do velike prednosti 3-0, odnosno 4-1, ali se Andujar nije predavao. U devetom gemu je iskoristio drugu break loptu, ukupno četvrtu u drugom setu za povratak.

Monaco je vodio 5-3, ali je Andujar sa četiri vezana gema stigao do naslova. Argentinac je nekada bio TOP 10 igrač, danas je 81.na svijetu, ukupno je osvojio osam naslova. Posljednji trofej je podigao u Dusseldorfu prošle godine.

Finale:
Pablo Andujar (Spa) - Juan Monaco (Arg) 6-3, 7-5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.