Andy Murray najvjerovatnije out do kraja sezone
Foto: EPA

Zbog problema sa kukom

Andy Murray najvjerovatnije out do kraja sezone

Drugi teniser svijeta Andy Murray će najvjerovatnije odsustvovati sa terena do kraja 2017. godine.

Britanac je nedavno pretrpio povredu kuka zbog koje je, između ostalog, već propustio ovogodišnji US Open, ali i otkazao nekoliko nadolazećih turnira.

Murray neće nastupiti u Pekingu i Šangaju, kao ni u Beču i Parizu, što je svojim fanovima saopštio putem svoje Facebook stranice.

"Nakon konsultacija sa specijalistom i članovima svog štaba odlučio sam da je ovo najbolji korak za mene. Tekuća godina bila je frustrirajuća za mene na terenu, ali sam siguran da ću se nakon ovog podužeg odmora dogodine vratiti još jači i da ću se ponovo boriti za najveće naslove", poručio je Murray.

Andy Murray je većim dijelom 2017. godine bio prvi teniser svijeta, ali je tu poziciju nedavno preuzeo Rafael Nadal koji se vratio na tron nakon pune četiri godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi