Andy Murray ne isključuje saradnju s McEnroeom

Andy Murray ne isključuje saradnju s McEnroeom

Najbolji britanski teniser Andy Murray rekao je da razmišlja o mogućnosti da angažuje legendarnog Johna McEnroea za svog novog trenera. 

Legendarni Amerikanac je prije nekoliko dana javno rekao da bi volio trenirati Murraya, a izgleda da se ta ideja svidjela i samom Murrayu. 

"Često se srećem sa McEnroeom na turnirima. On je uvijek govorio lijepe stvari o meni i znao je da me adekvatno posavjetuje. Šta će se na kraju desiti, ja ne znam". 

Međutim, kada jedna takva ličnost pokaže interesovanje za vas, onda svakako morate da razmislite o mogućoj saradnji", rekao je Murray za britanske medije. 

Andy Murray je u martu raskinuo dvogodišnju saradnju s trenerom Ivanom Lendlom pod čijim vodstvo je osvojio dva Grand Slam naslova, kao i olimpijsko zlato u Londonu prij dvije godine. 

"Prvobitno sam rekao da ću naći novog trenera prije Roland Garrosa, ali možda će taj period potrage trajati nešto duže. Intenzivno razmišljam o ponudi McEnroea, jer je on bio vrhunski igrač. Vjerujem da čovjek koji je bio toliko dobar teniser, mora biti i dobar trener", rekao je Murray. 

John McEnroe je sa 77 osvojenih ATP turnira u karijeri jedan od najvećih svjetskih tenisera svih vremena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.