Andy Murray postao rekorder

Britanac sa najviše pobjeda u karijeri

Andy Murray postao rekorder

Protvnik Novaka Đokovića u polufinalu bit će Andy Murray. Murraya je savladao Feliziana Lopeza 6-3, 6-4 za nešto više od sat i pol vremena igre. Tako je Murraya ušao u istoriju britanskog tenisa s obzirom da je ovo bila 497. pobjeda u njegovoj karijeri. Preskočio je i Tima Hennmana

Škot je imao 24 winnera, sedam više od Lopeza koji je sakupio 30 neforsiranih pogrešaka. Murray je prvi set osigurao jednim breakom, u drugom se Lopez vratio sa 2-5, na 4-5, ali je u finišu ostao bez snage.
Polufinale Indian Wellsa će biti repriza finala Australian Opena, ukupno 25, meč Murraya i Đokovića.

"On će biti odmorniji, polufinale će biti težak test za mene. Ako ja zadržim nivo igre koji imam u ovom trenutku, onda mogu parirati Novaku. Đokovića igra vrhunski tenis, pogotovo na ovoj podlozi" kaže Andy Murray.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.