Angelique Kerber slavila u Stanfordu

Sedmi naslov u karijeri za Kerber

Angelique Kerber slavila u Stanfordu

Njemačka teniserka Angelique Kerber stigla je jučer do sedmog naslova u karijeri pobijedivši u finalu teniskog WTA turnira u Stanfordu Čehinju Karolinu Pliskovu  sa 6-3, 5-7, 6-4. Nakon dva sata i devet minuta igre, presudnim se na kraju pokazao break u desetom gemu trećeg, kada je Kerber iskoristila drugu meč loptu. 

U tom trećem setu Pliskova je gubila svoj servis tri puta, jednom više od njemačke teniserke. Ukupno, Kerber je imala čak 18 break lopti, deset puta je uzimala servis svojoj protivnici, dok je Pliskova od 11 break lopti iskoristila njih osam. 

Sa 470 bodova, koliko je osvojila pobjedom u finalu WTA Stanforda, čiji je nagradni fond 124.000 dolara, Kerber je napredovala na WTA listi i sada je 11. teniserka svijeta. Angelique Kerber je do svog 16. finala u karijeri, a četvrtog u 2015. godini stigla lakoćom pobijedivši u polufinalu Ukrajinku Jelinu Svitolinu sa 6-3, 6-1. Kerber je slavila u sva tri finala što ih je odigrala u ovoj sezoni osvajajući pobjedničke trofeje u Charlestonu, Stuttgartu i Birminghamu.

Pliskova je sa novih 305 bodova skočila sa 11. na 8. mjesto WTA liste. Za Pliskovu je to bilo 11. finale u karijeri i peto ove godine. Bila je pobjednica u Pragu, a izgubila je finala u Sydneyju, Dubaiju i Birminghamu.

Finale:

Angelique Kerber (Nje,5) - Karolina Pliskova (Češ,4) 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.