Ante i Mate Pavić sljedeće prepreke Džumhuru i Bašiću

Kvalifikacije za turnir u Marseilleu

Ante i Mate Pavić sljedeće prepreke Džumhuru i Bašiću

E. Škorić

Nakon Damira Džumhura, pobjedu u prvom kolu kvalifikacija za ATP turnir u Marseilleu ostvario je i Mirza Bašić.

Džumhur je u drugo kolo kvalifikacija za glavni dio turnira u Marseilleu prošao teško, pobjedom 2:1 u setovima protiv domaćeg tenisera Florenta Serre.

Mirza je puno lakše odradio posao protiv Italijana Marca Cecchinata. Naš teniser je rvi set dobio u tie-breaku. Bašić je izgubio svoj servis u osmom gemu, ali je odmah uzvratio. 

U tie-breaku je sa tri mini-breaka "pošamarao" svog protivnika. Bašić je u šestom gemu drugog seta osvojio gem na protivnički servis, poveo sa 4:2, odbranio break i na kraju prošao u drugo kolo.

Sljedeći protivnik Mirzi je hrvatski teniser Mate Pavić, a Ante Pavić će se suprostaviti Džumhur.  Ukoliko obojica prođu, igrat će u finalu za nastup na turniru u Marseilleu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.