Apetiti su porasli: Može li Džumhur do finala?

ATP Dubai

Apetiti su porasli: Može li Džumhur do finala?

E. Škorić

Nakon velike pobjede nad Stanom Wawrinkom, Damir Džumhur je savladao i Marcela Granollersa.

Džumhur u posljednje vrijeme igra sjajan tenis, pa je kao autsajder prošao dvije prepreke na ATP turniru iz serije 500 u Dubaiju. 

Najprije je u dva seta pobijedio trećeg igrača svijeta, a onda je na sličan način porazio i Granollersa, igrača iz Top 40.

Obzirom da je Tomaš Berdych neočekivano poražen od Robina Haasea, otvara se Damiru put do polufinala. Protiv Haasea itekako ima čemu da se nada i ukoliko pobijedi Holanđanina, igrat će u samoj završnici protiv vrhunskog tenisera

Bit će to ili Francuz Gael Monfils ili Španac Fernando Verdasco, što je opet i povoljan žrijeb, obzirom da se u gornjem dijelu žrijeba nalaze Andy Murray i Roger Federer. 

Damir sutra igra meč četvrtfinala, treba biti fokusiran na Haasea, rano je da se priča o Monfilsu ili Verdascu, no naravno treba biti optimista, a naš teniser nam daje pravo da se nadamo svojim briljantnim igrama.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi