Arena spremna za meč BiH - Tunis

Pripreme pred meč Davis Cupa

Arena spremna za meč BiH - Tunis

D. Kurbegović

Zenica će od 4. do 6. marta biti domaćin 1. kola Euroafričke zone za tenisere, u kojem će selekcija Bosne i Hercegovine dočekati reprezentaciju Tunisa.

Pripreme za ovaj meč su počele prije nekoliko dana, a jučer je postavljena i specijalna podloga na kojoj će se igrati svi mečevi. Danas su i zvanično puštene ulaznice u prodaju.Cijena je  i to jednodnevne za dvije osobe po cijeni od 5 KM i trodnevne ulaznice za dvije osobe po cijeni od 10 KM. Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Arene Zenica i kod uličnih prodavača.

Podsjetimo duel protiv Tunisa će propustiti naš najbolji teniser Damir Džumhur, koji je ranije najavio da zbog obaveza i nastupa na turnirima u SAD-u  neće moći nastupiti.

Raspored mečeva protiv Tunisa biće poznat u srijedu nakon obavljenog ždrijebanja, koji je zakazan u 12 sati. 

Selektor BiH Davis Cup reprezentacije Amer Delić za susret u Areni Zenica računa na Mirzu Bašića (ATP 134), Tomislava Brkića (305) i Nermana Fatića (679).

Davis Cup reprezentaciju Tunisa predvodi kapitan Walid Jallali, a za susret sa BiH prijavljeni su: Malek Jaziri (ATP 121), Anis Ghorbel (ATP 356), Skander Mansouri (ATP 1274) i Moez Chargui bez ATP rankinga. BiH je na na 49. mjestu u Davis Cupu, dok je Tunis na 83. mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi