Argentina i Belgija u četvrtfinalu

Neizvjesno u Londonu

Argentina i Belgija u četvrtfinalu

Nakon dva dana četvrtfinalnih dvoboja ostala su tek dva upitnika. Belgija i Argentina su već u polufinalu, Velika Britanija i Kazahstan trebaju još jedan bod, s tim da su Britanci možda u boljem položaju.

Braća Murray su osigurala važan drugi bod za Britaniju. Tsonga i Mahut su se borili, na kraju su potpisali
poraz u četiri 4-6, 6-3, 7-6(5), 6-1. U trećem setu nije bilo breaka, presudile su nijanse, jedna lopta.
U četvrtom setu Tsonga i Mahut su dva puta gubili servis, u jednom trenutku se Tsonga nezgodno poskliznuo, pa je na rame, nije dobro izgledalo. Na kraju su braća Murray iskoristila prvu meč loptu. U nedelju će na teren prvi Murray i Simon. Andy je veliki favorit, ali neće ići glatko protiv Simona.

Belgija je treći bod kontra Kanade osigurala u subotu. Nestor i Shamasdin su dobili jedan set, u trećem su dohvatili break zaostatka, ali su odmah izgubili svoj. U četvrtom je bio presudan onaj za vodstvo Bemelmansa i Coppejansa 3-1.

Argentina je također u polufinalu, Berlocq i Mayer su svoj posao u subotu obavili na najbolji način. Troicki i Zimonjić nisu imale šansi. Završilo je 6-2, 6-4, 6-1.

Kazahstan ima još uvijek prednost protiv Australije. Domaćini su se spasili poraza, Hewitt i Groth. Golubev i Nedovyesov nisu mogli do seta, ali imaju još dva meča u nedelju. Prvo će igrati Kyrgios i Kukushkin, nakon njih su najavljeni Kokkinakis i Nedovyesov.

Rezultati četvrtfinala:
Velika Britanija - Francuska 2:1
Argentina - Srbija 3:0
Belgija - Kanada 3:0
Australija - Kazahstan 1:2

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.